In de winter van 2013 wordt Roek de uil ‘geboren’. Al een tijd hebben Jurjen en Anneke het over een kinderboek schrijven. Vanwege haar interesse voor jonge kinderen en het onderwijs, heeft Anneke veel kinderboeken gelezen en in haar bezit. Het lijkt haar leuk om zelf ook eens een boek te schrijven, uit te geven en voor te lezen aan Luca(de zoon van Jurjen) en andere kinderen.

Op een dag zijn ze met zijn allen een dagje weg. Al wandelend in het Nationale Park de Hoge Veluwe maken ze samen met Luca een verhaal over de dieren in het bos. In dat verhaal komt ook een uil voor, die ze de naam Roek geven. Dit idee en het verhaal belandt voor een langere tijd op de achtergrond vanwege andere interesses. Maar het blijft wel door Anneke’s hoofd spelen.

Op een goede dag zit Anneke buiten even lekker van het zonnetje te genieten en komt het eerste verhaal van Roek bij haar naar boven. Roek wordt letterlijk geboren. Woelie (de naam van het konijn dat Anneke als kind had) hoort iets in het bos en vindt uiteindelijk roek. Het verhaal staat binnen een half uur op haar laptop. Als ze het aan Jurjen voorleest is hij gelijk enthousiast. Hij  geeft aan dat hij de illustraties wel wil maken. Hij gaat meteen aan de slag.  Diezelfde dag nog is de eerste tekening van Roek gemaakt en komt Roek tot leven.

roekv1

In de maanden daarna werken Jurjen en Anneke aan de illustraties en teksten van Roek. Het lijkt Anneke leuk om bij het boekje ook een gehaakte versie van Roek te verkopen. Ze begint met haken, met voorbeelden uit boeken en lessen via het internet. Uiteindelijk creëert  ze een gehaakte Roek de uil. Aan de hand van deze gehaakte Roek wordt de Roek op papier ook aangepast

 

roekv2

Kortom Roek de Uil is een leuk kinderboek over een Uil geworden. Zoek je een leuk uilen kinderboek of een leuk prentenboek over de dieren in het bos, dan is Roek de Uil zeker een goede keuze. Naast Uiltje Roek, komen er in de serie diverse dieren voorbij.

Winkelwagen
Abonneren op berichten

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze site en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 604 andere abonnees