Afgelopen week hebben we de eerste levering van Roek de Uil boeken binnengekregen. Als je nu bij onze webshop Roek koopt, versturen we de bestelling binnen 2 werkdagen.In de webshop van Roek zelf is zowel de softcover van 12 euro 50 als de harde kaft te koop voor 17 euro 50.

Bij de meeste boekwinkels is Roek ook de te koop, waarbij vooral de softcover variant in de (digitale) winkel ligt. De hardcover is slechts te koop in een beperkt aantal winkels, waaronder onze eigen webshop. In onze webshop hebben we nu ook de eerste paar pagina’s in het boek opgenomen als teaser.
roekboeken

 

Over Roek de Uil

Op 9 juni verschijnt het eerste kinderboek van Anneke van Noort in eigen uitgave, met illustraties van Jurjen Roels. Het boek is getiteld “ Roek de Uil ” en is het eerste boek in een reeks kinderboeken over Roek de Uil. Het boek is voor kinderen van 1 t/m 6 jaar en is verkrijgbaar voor boekhandelaren via het Centraal Boekhuis of rechtstreeks bij ons via www.roekdeuil.nl.

In het eerste deel maken we kennis met Woelie het konijn, Mama Konijn, Roek de Uil en Mama Uil. Woelie het konijntje hoort een nieuw geluid in het Hoge Bomen Bos. Hij wil graag weten wat het is en gaat op onderzoek uit. Zal hij het geluid vinden?

In ieder boek wordt kinderen iets geleerd over de dieren in het bos, en over hun eigen belevingswereld. In dit boek staan een aantal geluiden in het bos centraal.

De tekeningen in het boek zijn gericht op kinderen en maken zoveel mogelijk gebruik van basisvormen, zodat de herkenning groot is. De vrolijke kleuren maken dat kinderen het graag bekijken, waarmee voorlezen een feest wordt.

Over Anneke van Noort: 

Al als kind heeft Anneke een band met andere kinderen, vooral met jongere kinderen. Vanaf jongs af aan weet ze wat ze wil worden: juf en moeder. Ze volgt op de PABO haar opleiding tot basisschooldocent in navolging van haar ouders die allebei ook in het Westland in het onderwijs gewerkt hebben. Na haar studie gaat ze aan de slag als leerkracht, voornamelijk als kleuterjuf in Maasdijk. Ze doet dit jaren met veel plezier en gaat op in haar werk. In 2011 leert ze haar tweede man kennen, Jurjen. Al snel wonen ze samen en anderhalf jaar later trouwen ze. Ze wordt ook bonusmoeder van Luca, de zoon van Jurjen. In 2013 neemt ze het besluit om uit het onderwijs te stappen. Anneke vindt dat de nadruk te veel is komen te liggen op prestaties en dat er te weinig ruimte meer is voor kind zijn. Ze stopt met werken en neemt een sabbatical.

Tijdens de sabbatical wordt het idee van Roek geboren. In korte tijd schrijft ze de eerste versie van het verhaal. Ze leest dit voor aan Jurjen en Luca en die zijn gelijk enthousiast. Jurjen maakt daarop een digitale illustratie van Roek en het bos waarin de beesten leven. Hiermee komt Roek volgens de gedachten van Anneke tot leven. Anneke pakt in die periode ook haken op. Ze maakt een gehaakte versie van Roek en daarmee verandert Roek nog een beetje van uiterlijk.

In de aanloop naar de publicatie maken Jurjen en Anneke diverse ondersteunende producten als knuffels, puzzels en T-shirts die erg enthousiast ontvangen worden door kinderen. Deze ervaringen worden gebruikt om het boek verder zijn definitieve vorm te geven.

Inmiddels zijn meerdere boeken van Roek in de maak, waarin ook nieuwe karakters geïntroduceerd gaan worden.

 

 

ISBN Nummers van de boeken
Roek de Uil – HardcoverISBN: 9789048434657
Formaat: 230 x 190 mm
Roek de Uil – SoftcoverISBN: 9789048434473
Formaat: 230 x 190 mm

Reageer op deze pagina

Winkelwagen
Abonneren op berichten

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze site en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 604 andere abonnees