Op 17 oktober heeft kinderboekenschrijfster Anneke van Noort aan de kinderafdeling van het Lange Land Ziekenhuis een tiental Boeken van Roek de Uil gegeven. De boeken en diverse Roek de Uil producten zijn in ontvangst genomen door een moeder van een van de jonge patiëntjes van de kinderafdeling. De frisse kleuren van het boekje spraken hem gelijk aan.

De Zoetermeerse Anneke(38) heeft in juli het eerste deel van een reeks boekjes over Roek de Uil uitgebracht. Niet veel later werd zij zelf gediagnostiseerd met borstkanker en is zelf inmiddels een vaak geziene gast van het Lange Land. Het doneren van een aantal boeken van Roek stond al een geruime tijd op de planning. Anneke die samen met haar man, die de illustraties voor zijn rekening nam, doneren van elk verkocht boek een euro aan een goed doel.

Verleden jaar hebben zij een donatie gedaan aan Sjaki-Tari-Us (www.sjakitaruis.nl) op Bali. Een stichting voor kinderen met het syndroom van Down op Bali. Dit jaar willen zij de opbrengst van de boeken en andere activiteiten doneren aan stichting Achterstevoren(www.stichtingachterstevoren.nl), een stichting van Kinderen voor ernstig zieke Kinderen met een wens.

Binnenkort hopen zij ook, dat het mogelijk is bij een bestelling van een boek van Roek op de eigen webshop www.roekdeuil.nl een extra donatie te doen aan de stichting bij de bestelling van een Roek product.

Afdeling

Moeder

Van recensent Kirstin Rozema van www.kirstinschrijft.nl ontvingen wij de volgende recensie in ons gastenboek:

 

Als recensent kijk je met een “strenge” blik naar elk boek dat je recenseert. Roek de Uil krijgt van mij juist complimenten: niets op aan te merken!

Roek de Uil heeft meteen al een pluspuntje te pakken: de eenvoudige voorkant met de grote uil trekt bij veel kinderen de aandacht. Rustig van kleur, mooi vormgegeven.

Net als het boekje zelf. Leuke, leerzame tekst met veel feitjes, die bijna ongemerkt opgepikt kunnen worden. Een nieuwsgierig konijntje, die zelf op onderzoek uitgaat en zo ontdekt waar het rare geluid vandaan komt.

Anneke van Noort heeft een leuk verhaaltje geschreven, dat prima geschikt is om voor te lezen aan peuters of kleuters. Korte stukjes per pagina, vergezeld van een bijpassende, pagina vullende illustratie.

Een verhaaltje, dat zeer zeker de mogelijkheid heeft om verder mee te gaan en nieuwe avonturen te bedenken.

 

Wij zij erg blij met deze mooie recensie.

Winkelwagen

Abonneren op berichten

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze site en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 604 andere abonnees