Als kind was Jurjen al creatief en vaak aan het tekenen en schilderen. Als tiener breekt hij zijn arm en is het gevoel een beetje uit zijn arm en verliest hij wat interesse in tekenen. Als twintiger pakt hij fotografie op en volgt ook een aantal cursussen op dat gebied. Ook schrijft hij gedichten.

In 2010 scheidt Jurjen van zijn eerste vrouw. Na het verbreken van zijn relatie gebruikt Jurjen veel van zijn vrije tijd om zich creatief te uiten. Hij schrijft gedichten en liedjes, maakt schilderijen, bewerkt steen en boetseert. In 2011 koopt hij een caravan en wil hij minder gaan werken om een roman te schrijven waar hij al een tijdje mee bezig is. Op de dag dat hij de caravan koopt leert hij Anneke kennen. Al snel wonen ze samen en anderhalf jaar later trouwen ze. Het nieuwe leven krijgt voorrang op het schrijven van het boek.

Anneke neemt een sabbatical in 2013 en tijdens de sabbatical wordt het idee van Roek geboren. In korte tijd schrijft ze de eerste versie van het verhaal. Ze leest dit voor aan Jurjen en Luca en die zijn gelijk enthousiast. Jurjen maakt daarop een digitale illustratie van Roek en het bos waarin de beesten leven van het verhaal. Hiermee komt Roek precies tot leven volgens de gedachten van Anneke. Anneke pakt in die periode ook haken op. Ze maakt een gehaakte versie van Roek en daarmee verandert Roek nog een beetje van uiterlijk.

In het eerste verhaal wordt Roek geboren en volgt de lezer Woelie die getik hoort in het bos. Meerdere verhalen zijn inmiddels in de maak, volgens hetzelfde concept. Het boek van Jurjen is nog niet af, maar gaat er wel komen.

Winkelwagen
Abonneren op berichten

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze site en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 604 andere abonnees