Al als kind heeft Anneke een band met andere kinderen, vooral met jongere kinderen.. Vanaf jongs af aan weet ze wat ze wil worden: juf en moeder. Ze volgt op de PABO haar opleiding tot basisschooldocent. Na haar studie gaat ze aan de slag als leerkracht, voornamelijk als kleuterjuf. Ze doet dit jaren met veel plezier en gaat op in haar werk. In 2011 leert ze haar tweede man kennen, Jurjen. Al snel wonen ze samen en anderhalf jaar later trouwen ze. Ze wordt ook bonusmoeder van Luca, de zoon van Jurjen. In 2013 neemt ze het besluit om uit het onderwijs te stappen. Anneke vindt dat de nadruk te veel is komen te liggen op prestaties en dat er te weinig ruimte meer is voor kind zijn. Ze stopt met werken en neemt een sabbatical.

Tijdens de sabbatical wordt het idee van Roek geboren. In korte tijd schrijft ze de eerste versie van het verhaal. Ze leest dit voor aan Jurjen en Luca en die zijn gelijk enthousiast. Jurjen maakt daarop een digitale illustratie van Roek en het bos waarin de beesten leven van het verhaal. Hiermee komt Roek precies tot leven volgens de gedachten van Anneke. Anneke pakt in die periode ook haken op. Ze maakt een gehaakte versie van Roek en daarmee verandert Roek nog een beetje van uiterlijk.

In het eerste verhaal wordt Roek geboren en volgt de lezer Woelie die getik hoort in het bos. Meerdere verhalen zijn inmiddels in de maak, volgens hetzelfde concept.

Winkelwagen
Abonneren op berichten

Vul je emailadres in om in te schrijven op deze site en emailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Voeg je bij 604 andere abonnees